У нас ви дізнаєтеся як приготувати виноградне, вишневе, яблучне, малинове, абрикосове, ожинове, смородинове, агрусове, грушеве, вино в домашніх умовах. Та багато чого корисного для винороба 
П`ятниця, 19.04.2024, 10:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Винороб.UA
Головна » Статті » Яблучне вино

Яблучне вино...(Міцне)

Яблучне вино...(Міцне)

 

6,3 л яблучного соку, 0,7 л горобинового соку, 2,5 кг цукру, 1,5 л води, 0,5 л спирту або 1 л горілки.

Готується з яблучного соку. Можна додати невелику кількість горобинового соку для кращого освітлення вина (співвідношення соків: 90% яблучного і 10% горобинового). На 10 л вина потрібно 7 л соків. Для одержання сусла взяти 6,3 л яблучного соку (краще з пізніх сортів яблук) і 0,7 л горобинового соку з додаванням 2,5 кг цукру і 1,5 л води. При відсутності горобинового соку можна взяти лише яблучний у кількості 8 л і додати 2 кг цукру і 0,8 л води. Після ретельного перемішування соків із водою і розчинення цукру сусло розлити в бутлі і поставити для бродіння, додаючи в них приготовлену закваску. Бродіння продовжується 7-10 днів. У результаті бродіння виходить вино міцністю 5-11°. Для доведення міцності до 16° вино потрібно спиртувати. На 10 л вина взяти 0,5 л спирту або 1 л горілки, рівномірно розподілити по бутлях, старанно перемішати до одержання однорідної міцності вина. Після спиртування витримати вино 5 діб. Після цього вино профільтрувати і розлити в пляшки. Яблучне вино повинно бути золотавого кольору, з освіжаючим приємно-кислим смаком і ароматом свіжих яблук.
Категорія: Яблучне вино | Додав: Bizne$ (30.07.2012)
Переглядів: 2016 | Коментарі: 2 | Теги: міцне вино, вино, З яблук, Яблучне вино, Домашнє вино, Яблучне | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу
ЯК ЛЕГКО ЗАРОБИТИ?
Виноробство
Категорії розділу
Вишневе вино [3]
Яблучне вино [3]
Виноградне вино [2]
Вино із бузини [1]
Вино із калини [1]
Пошук
Це Цікаво
Це також Цікаво
А ти це знаєш?
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 39
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
СТАТИСТИКА