Вишневе вино (із вишневої мезги)...
З одних і тих же вишень можна зробити дві домашні заготовки - сік і вино. Якщо ви готуєте вишневий сік, то у вас залишаються відходи від плодів (так звана мезга) з яких можна зробити прекрасне домашнє вино.
(((А сік також можна використати для приготування прекрасного вишневого вина таким чином у нас майже не буде відходів і ми максимально використаєм дорогоцінну продукцію )))...
Для цього 5 кг вишневої маси покласти в 10-літровий бутель, Додати 2 л води і розвести теплим сиропом, звареним з 3 л води і 1,6 кг цукру. Зав'язати горлечко чистою марлею і залишити в теплому приміщенні на 3-4 Дні, Поки маса не відокремиться і не виявиться внизу. Встановити водяний затвор і залишити рідину бродити на 4-5 тіжнів. Потім Обережно злить сік, мезгу вичавити, Отриманний сік процідити і з'єднати соки. Знову Встановити затвор і витримати вино ще 4-5 тіжнів. Потім злити з осаду і розлити Вишневе вино по бутлях.
|