Вино із яблук...
Яблука наріжте, помістіть під прес і відтисніть сік. Можна використати соковижималку. У відтиснений і проціджений сік додайте воду (з розрахунку 100 г на 1 л соку) і цукор (з розрахунку 150 г на 1 л). Вийде десертне вино із вмістом приблизно 16% спирту.
Отриману суміш вилийте в спеціальну сулію. Основний період бродіння триває кілька днів — про його закінчення можна довідатися за тим, що перестали виділятися в склянку з водою пухирці вуглекислого газу. Із цього моменту починається друге бродіння, що триває 6-8 тижнів. Тепер потрібно зняти вино з осаду: за допомогою трубки, введеної в сулію або бочку, акуратно злити вино в чисту тару так, щоб осад залишився на дні ємності.
|