З ягід калини готують відмінне домашнє вино з приємним терпким смаком.
Ягоди калини відокремити від плодоніжок, подрібнити, додати воду (приблизно 200 г на 1 кг мезги) і цукор (близько 100 г на 1 кг мезги) і поставити бродити на 3-4 дні, після чого процідити сік і додати воду і частину цукру . Цукор варто додавати порційно на 4-й, 7-й і 10-й день бродіння.
Загальна кількість води і цукру що додається для приготування різних вин на 1 літр соку:
Для столового вина: сік калини 1 л вода 1,7 л цукор 300 г Для десертного вина: сік калини 1 л вода 0.5 л цукор 350 г Для лікерного вина: сік калини 1 л вода 150 мл
цукор 400 г
Далі приготування вина з калини здійснюється за звичайною технологією.
|