У нас ви дізнаєтеся як приготувати виноградне, вишневе, яблучне, малинове, абрикосове, ожинове, смородинове, агрусове, грушеве, вино в домашніх умовах. Та багато чого корисного для винороба 
П`ятниця, 26.04.2024, 07:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Винороб.UA
Головна » Статті » Яблучне вино

У категорії матеріалів: 3
Показано матеріалів: 1-3

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам


Яблучне вино… (технологія приготування)…

 Коли трапляється яблучний рік, народиться їх стільки, що і дівати нікуди. Варити, сушити, сік гнати – це традиційні способи заготівлі. Я ж хочу розповісти про те, як робити яблучне вино.

Це не лише приємний напій, але і дуже корисний (у помірних кількостях). Яблука містять дуже багато мікроелементів, необхідних людині, і усі вони зберігаються в провині. Причому в легкозасвоюваному виді – у вигляді слабкої спиртової настоянки. Крім того, дріжджі, що містяться в провині самі по собі корисні. Отже.

Для приготування вина знадобляться власне яблука, цукор, місткість для зброджування, устаткування для віджимання або потужна терка.

Яблучне вино | Просмотров: 5651 | Добавил: Bizne$ | Дата: 14.08.2012 | Комментарии (0)

Вино із яблук...


Яблука наріжте, помістіть під прес і відтисніть сік. Можна використати соковижималку. У відтиснений і проціджений сік додайте воду (з розрахунку 100 г на 1 л соку) і цукор (з розрахунку 150 г на 1 л). Вийде десертне вино із вмістом приблизно 16% спирту.


Отриману суміш вилийте в спеціальну сулію. Основний період бродіння триває кілька днів — про його закінчення можна довідатися за тим, що перестали виділятися в склянку з водою пухирці вуглекислого газу. Із цього моменту починається друге бродіння, що триває 6-8 тижнів. Тепер потрібно зняти вино з осаду: за допомогою трубки, введеної в сулію або бочку, акуратно злити вино в чисту тару так, щоб осад залишився на дні ємності.
Яблучне вино | Просмотров: 2900 | Добавил: Bizne$ | Дата: 30.07.2012 | Комментарии (0)

Яблучне вино...(Міцне)


6,3 л яблучного соку, 0,7 л горобинового соку, 2,5 кг цукру, 1,5 л води, 0,5 л спирту або 1 л горілки.

Готується з яблучного соку. Можна додати невелику кількість горобинового соку для кращого освітлення вина (співвідношення соків: 90% яблучного і 10% горобинового). На 10 л вина потрібно 7 л соків. Для одержання сусла взяти 6,3 л яблучного соку (краще з пізніх сортів яблук) і 0,7 л горобинового соку з додаванням 2,5 кг цукру і 1,5 л води. При відсутності горобинового соку можна взяти лише яблучний у кількості 8 л і додати 2 кг цукру і 0,8 л води. Після ретельного перемішування соків із водою і розчинення цукру сусло розлити в бутлі і поставити для бродіння, додаючи в них приготовлену закваску. Бродіння продовжується 7-10 днів. У результаті бродіння виходить вино міцністю 5-11°. Для доведення міцності до 16° вино потрібно спиртувати. На 10 л вина взяти 0,5 л спирту або 1 л горілки, рівномірно розподілити по бутлях, старанно перемішати до одержання однорідної міцності вина. Після спиртування витримати вино 5 діб. Після цього вино профільтрувати і розлити в пляшки. Яблучне вино повинно бути золотавого кольору, з освіжаючим приємно-кислим смаком і ароматом свіжих яблук.
Яблучне вино | Просмотров: 2016 | Добавил: Bizne$ | Дата: 30.07.2012 | Комментарии (0)

Меню сайту
Форма входу
ЯК ЛЕГКО ЗАРОБИТИ?
Виноробство
Категорії розділу
Вишневе вино [3]
Яблучне вино [3]
Виноградне вино [2]
Вино із бузини [1]
Вино із калини [1]
Пошук
Це Цікаво
Це також Цікаво
А ти це знаєш?
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 39
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
СТАТИСТИКА