Винороб.UA
|
У категорії матеріалів: 3 Показано матеріалів: 1-3 |
|
Сортувати по:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Яблучне вино… (технологія приготування)…
Коли
трапляється яблучний рік, народиться їх стільки, що і дівати нікуди. Варити,
сушити, сік гнати – це традиційні способи заготівлі. Я ж хочу розповісти про
те, як робити яблучне вино.
Це не лише
приємний напій, але і дуже корисний (у помірних кількостях). Яблука містять
дуже багато мікроелементів, необхідних людині, і усі вони зберігаються в
провині. Причому в легкозасвоюваному виді – у вигляді слабкої спиртової
настоянки. Крім того, дріжджі, що містяться в провині самі по собі корисні.
Отже.
Для
приготування вина знадобляться власне яблука, цукор, місткість для
зброджування, устаткування для віджимання або потужна терка. |
Вино із яблук...
Яблука наріжте, помістіть під прес і відтисніть сік. Можна використати соковижималку. У відтиснений і проціджений сік додайте воду (з розрахунку 100 г на 1 л соку) і цукор (з розрахунку 150 г на 1 л). Вийде десертне вино із вмістом приблизно 16% спирту.
Отриману суміш вилийте в спеціальну сулію. Основний період бродіння триває кілька днів — про його закінчення можна довідатися за тим, що перестали виділятися в склянку з водою пухирці вуглекислого газу. Із цього моменту починається друге бродіння, що триває 6-8 тижнів. Тепер потрібно зняти вино з осаду: за допомогою трубки, введеної в сулію або бочку, акуратно злити вино в чисту тару так, щоб осад залишився на дні ємності. |
Яблучне вино...(Міцне)
6,3 л яблучного соку, 0,7 л горобинового соку, 2,5 кг цукру, 1,5 л води, 0,5 л спирту або 1 л горілки.
Готується з яблучного соку. Можна додати невелику кількість горобинового соку для кращого освітлення вина (співвідношення соків: 90% яблучного і 10% горобинового). На 10 л вина потрібно 7 л соків. Для одержання сусла взяти 6,3 л яблучного соку (краще з пізніх сортів яблук) і 0,7 л горобинового соку з додаванням 2,5 кг цукру і 1,5 л води. При відсутності горобинового соку можна взяти лише яблучний у кількості 8 л і додати 2 кг цукру і 0,8 л води. Після ретельного перемішування соків із водою і розчинення цукру сусло розлити в бутлі і поставити для бродіння, додаючи в них приготовлену закваску. Бродіння продовжується 7-10 днів. У результаті бродіння виходить вино міцністю 5-11°. Для доведення міцності до 16° вино потрібно спиртувати. На 10 л вина взяти 0,5 л спирту або 1 л горілки, рівномірно розподілити по бутлях, старанно перемішати до одержання однорідної міцності вина. Після спиртування витримати вино 5 діб. Після цього вино профільтрувати і розлити в пляшки. Яблучне вино повинно бути золотавого кольору, з освіжаючим приємно-кислим смаком і ароматом свіжих яблук. |
|
|
ЯК ЛЕГКО ЗАРОБИТИ? | |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|