Вишневе вино (із
соку)…
10 л вишневого соку, для кислої вишні: цукор - 1 кг, вода -
2 л; для солодкої вишні: цукор - 0,5 кг, лимонна кислота - 3 г. Компоненти змішати. Шийка бутля
обв'язати марлею і поставити в тепле місце. На 4-6-й день, марлю з горлечка
зняти, встановити водяний затвор і герметизувати. Час бродіння, в залежності
від температури приміщення, коливається від 30 до 50 днів.
Після закінчення цього терміну сік обережно, профільтрувати
злити в чисту сулію. Знову встановити водяний затвор, герметизувати і витримати
ще 20-30 днів під гідрозатворів. Потім вино обережно злити з осаду і розлити в
чисті сухі пляшки, закупорити і винести в холодне темне приміщення для
зберігання. Виходить густе ароматне вино.
Вишневий сік 10 л
Для кислої вишні:
Цукор 1 кг
Вода 2 л
Для солодкої вишні:
Цукор 0.5 кг
Лимонна кислота 3 г
|